Eenvoudige stappen om een tuin in Belgische stijl te creëren

De combinatie van historische architectuur, moderne technologie en weelderige groene ruimten heeft geleid tot prachtige tuinen voor thuis die onze verwachtingen van hoe een tuin eruit moet zien op de proef stellen. Als reactie op deze nieuwe golf van botanische nieuwsgierigheid hebben we de opkomst gezien van tuinen in Belgische stijl, die worden gekenmerkt door hun naturalistische uiterlijk en de nadruk op planten in plaats van fonteinen of standbeelden. En het mooiste? U kunt de elegantie van de Belgische tuin met een beetje moeite in uw huis brengen. Een tuin in Belgische stijl aanleggen bij u thuis is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Volg deze zeven eenvoudige stappen van Garden Center Wemmel om de elegantie en eenvoud van een Europese tuin in uw eigen achtertuin te bereiken.

Wat is een tuin in Belgische stijl?

Tuinen in Belgische stijl worden gekenmerkt door hun naturalistische uitstraling en de nadruk op planten in plaats van fonteinen of standbeelden. Deze nieuwe tuinen maken gebruik van bloemen, struiken, bomen en ander groen om een elegante buitenruimte voor ontspanning te creëren. De Belgische stijl is een directe reactie op het formele Europese tuinontwerp dat typisch is voor dure landgoederen. In deze nieuwe stijl wordt meer respect getoond voor de natuur en ligt de nadruk op de schoonheid van het buitenleven.

Kies is planten

In dit stappenplan worden de belangrijkste stappen beschreven om te komen tot een Belgisch style tuin in huis. Door middel van historische architectuur, moderne technologie en weelderig groene ruimtes zijn er prachtige thuis tuinen ontstaan die onze verwachting van wat een tuin moet zijn aan het veranderen. In reactie op deze nieuwe golf van botanische nieuwsgierigheid, hebben we gezien dat er steeds meer Belgisch style tuinen verschijnen zoals ze omschreven worden als ‘natuurlijk’ en met veel aandacht voor planten in plaats van fonteinen of beeldengroepen. En het beste is: je kan de elegantie en eenvoud van een Europese tuin in je eigen achtertuin creëren met wat inspanning. Het volgen van deze zeven simpele stappens levert het resultaat op dat naar Belgisch style tuinen lijkt.

Leg de basis

Belgische tuinen worden gekenmerkt door hun informele uitstraling, die kan worden bereikt door een paar belangrijke ontwerpbeslissingen. De eerste stap bij het creëren van uw eigen tuin in Belgische stijl is het leggen van de basis. Focus op het ontwerp van de ruimte als geheel en hoe het zich verhoudt tot het natuurlijke landschap buiten. Dit zal u leiden tot het creëren van een organische vorm voor uw tuin die de stroom van het landschap volgt. Houd rekening met bestaande bomen en natuurlijke elementen die een belangrijke rol kunnen spelen in het ontwerp van uw tuin, zoals een rotspartij of een beekje.

Alle materialen die je nodig hebt zijn te vinden in onze Jardinerie Bruxelles, ons tuincentrum in Brussel.