Tuintips – Je aarde voeden

Garden

Een van de belangrijkste tuintips is het voeden van je grond. Uw planten zijn voor hun voedingsstoffen afhankelijk van de grond, dus het voeden van uw grond met een klein beetje organisch materiaal zal een groot verschil maken voor hen en voor uw gezin! Hier zijn enkele van de beste manieren om uw grond te voeden. Lees verder voor meer informatie. We behandelen bodemverzorging, bemesting en zelfzaaiende planten. Dan ben je goed op weg om een ​​overvloed aan verse producten te produceren!
Planten die een grote opbrengst opleveren

Het kweken van groenten voor een grote opbrengst vereist wat speciale zorg. Hoewel tomaten van nature dun en overbevolkt zijn, kun je hun opbrengst verhogen door ze te kweken in gebieden met een goede drainage en een goede nutriëntendichtheid. Kies een cultivar die sneller zal groeien om hun opbrengst te verhogen. Dit is afhankelijk van klimaat en omgevingsfactoren, dus vraag een lokale kweker om advies. Je kunt ook een tomatenras planten dat bekend staat om zijn hoogproductieve eigenschappen.
Planten die weinig water nodig hebben

De beste planten voor een lage waterbehoefte zijn planten die groeien in droge gebieden of waar weinig regen valt. Ook hebben deze planten weinig water nodig en weinig bemesting, wat je op den duur geld kan besparen. Cactussen en vetplanten zijn geweldige voorbeelden van deze planten, die slechte bodem- en watercondities kunnen verdragen. Je kunt ook mediterrane planten zoals kippen en kuikens planten voor visueel interessante bodembedekkers of dramatische rotstuinen.
Planten die zichzelf zaaien

Zelfzaaiende planten worden vaak “vrijwilligers” genoemd omdat ze zijn ontstaan ​​omdat de omstandigheden goed waren. De zelfgezaaide paardenbloem is bijvoorbeeld een plant met een directe ecologische functie: de penwortel breekt verdichte grond open en haalt mineralen uit de onderliggende onderlagen. Deze sterke wortels helpen het land te regenereren en het aantrekkelijker te maken voor mensen en dieren in het wild.
Planten die insecten afstoten

U kunt veel ongedierte uit uw tuin weren door bepaalde planten te planten. Deze planten bevatten gewone keukennietjes en planten met geuren die insecten afstoten. Texas A&M AgriLife Extension stelt voor om basilicumblaadjes te pletten en ze te gebruiken als zelfgemaakt insectenwerend middel. Tijm is een andere goede plant om te proberen, omdat het veel voordelen heeft, zoals het geurvrij maken van je tuin. Het is ook een natuurlijk insectenwerend middel dat ongedierte op afstand houdt.
Makkelijk te kweken planten

De gemakkelijkste planten om in uw tuin te groeien, zijn misschien wel de eenvoudigste om vanaf zaad te beginnen. Vaste planten hebben weinig verzorging nodig en bollen zijn een waterdichte manier om een ​​plant te planten. Probeer een eenvoudige plant of een paar om aan de slag te gaan en het onder de knie te krijgen. Abonneer u op onze gratis wekelijkse plantennieuwsbrief en ontvang elke week een nieuwe lading ideeën in uw inbox. Tulpen zijn bijvoorbeeld een fantastische bloem om te proberen als je een bruine duim hebt.