Veel voorkomende tuinvragen beantwoord

Gardener Finishing Garden

Als je ooit een vraag over tuinieren hebt gehad, is de kans groot dat je er minstens één hebt gehad. De vragen die je hebt kunnen net zo divers zijn als de soorten planten die je wilt kweken, hoe je ze water geeft of hoeveel mest je nodig hebt. Hoe ingewikkeld uw vraag ook is, weten hoe u deze veelgestelde vragen kunt beantwoorden, is de eerste stap naar het creëren van een mooie, gezonde tuin. Hieronder vindt u antwoorden op enkele van de meest voorkomende vragen die u kunt tegenkomen.
Planten

Als het gaat om het aanleggen van een mooie tuin, kom je vaak planten tegen voor tuinvragen. Hoewel veel tuiniers niet weten wat ze doen, zijn er enkele veelvoorkomende vragen die nieuwkomers gemeen hebben. Gwen Johansson begon met tuinieren als een bijhobby terwijl ze twee banen had. Ze zou haar zondagochtenden in de tuin doorbrengen, buren helpen met hun tuinen en hun tuinvragen beantwoorden. Al snel merkte ze dat ze meer tijd in de tuin doorbracht dan op haar kantoor!
Water geven

Als u zich afvraagt ​​hoe vaak u uw tuin water moet geven, bent u hier aan het juiste adres. Hoewel de zomers doorgaans lang en vochtig zijn, hebben planten meer water nodig omdat ze actief groeien en meer opnemen. Het antwoord hangt echter grotendeels af van het weer in uw regio. In Raleigh, North Carolina, hebben we bijna elke nacht regen gehad, maar de droogte is 20 mijl verderop. In dergelijke gevallen kunt u overwegen alleen water te geven als u tekenen van uitdroging ziet.
Kunstmest

U kunt verschillende vragen hebben over meststoffen, van hoeveel u moet gebruiken tot wanneer u het moet toepassen. Veel meststoffen zijn gelabeld met verschillende tarieven voor verschillende plantengroepen. Bij het bemesten van kamerplanten kan het zijn dat u een ander type meststof wilt gebruiken. Zorg ervoor dat u het etiket leest om erachter te komen wat voor soort meststof u op elk planttype moet toepassen. Zorg er ook voor dat u een in water oplosbare meststof op de grond gebruikt in plaats van direct op de bladeren.
Fabriekslocatie

De ideale plantlocatie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid zonlicht en het seizoen. Over het algemeen hebben planten die volle zon nodig hebben baat bij een zonnige standplaats. Degenen die gedeeltelijke schaduw nodig hebben, zijn vatbaarder voor ziekten en plagen. Planten in de volle zon zullen het goed doen op een standplaats met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Ongeacht de voorkeurslocatie van de plant, is het van cruciaal belang om rekening te houden met de hoeveelheid zonlicht die hij elke dag zal ontvangen voordat u de juiste plant kiest.
Planten kiezen

Het kiezen van planten voor uw tuin kan een overweldigende taak zijn. Met meer dan 350.000 soorten planten beschikbaar, kan het lastig zijn om de beste te kiezen. Dit boek is de perfecte bron voor mensen die in het eerste jaar van een tuinbouwcursus zitten en voor mensen die al een gevestigde waarde hebben. Het zal ook nuttig zijn voor hoveniers die de beste planten voor hun ruimte proberen te kiezen. Hieronder vindt u enkele tips die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.