Tuininspiratie – Hoe creëer je de perfecte tuin

garden

Er zijn veel manieren om de perfecte tuin te creëren. Denk aan kleur, textuur en structuur. Denk na over wat u wilt dat uw tuin weerspiegelt en hoe ze er samen uit zullen zien. Bepaal vervolgens welke planten het beste tot hun recht komen in verschillende delen van uw tuin. Hier zijn enkele tuininspiratiefoto’s om u op weg te helpen. We wensen u veel plezier met het bekijken van deze prachtige tuinen. Laat ons weten wat je denkt! Wat is je favoriete functie? Wat is het mooiste deel van je tuin?
Planten

Terwijl je je droomtuin plant, moet je nadenken over het soort planten dat je wilt gebruiken. Hoewel de wintermaanden misschien niet de beste tijd zijn om een ​​tuin te beginnen, zijn er veel planten die er geweldig uitzien, ongeacht het seizoen waarin ze zich bevinden. Evergreens zijn ideaal als ruggengraat voor uw tuinplan. Ze zullen ook eventuele felgekleurde zomerbloemen compenseren. Overweeg een plant te planten met kleurrijke winterstelen, zoals geraniums of salvia. Andere planten voor uw tuininspiratie zijn bloemen en kruiden.
Structuur

Wanneer u op zoek bent naar een tuinplan, denk er dan over na hoe u structuur in uw landschapsontwerp kunt gebruiken. Structuur definieert een ruimte, verbindt deze met andere delen van de tuin en zorgt voor een algemeen thema. In een landschap kan dat formeel of informeel, rechtlijnig of organisch zijn. Aan de hand van het formulier samenstellingsonderzoek kunt u bepalen hoe u dit element in uw eigen tuinplan toepast. Bedenk hoe de structuur van de tuin zich kan verhouden tot de architectuur van uw huis, of misschien uw algehele ontwerpthema.
Kleur

Probeer voor een visuele impact een monochroom kleurenschema. Kies planten met dezelfde tint of tinten, maar varieer in grootte en blad. Kies voor afwisseling planten die op verschillende tijdstippen van het jaar bloeien. Het gebruik van planten met vergelijkbare bloeikleuren geeft je vignet wat diversiteit, maar houd rekening met hun onderhoudsbehoeften. Als je weinig ruimte hebt, kun je planten mengen die op verschillende tijdstippen van het jaar bloeien. En vergeet niet regelmatig water te geven en te wieden!
textuur

Gebruik textuur in uw tuinontwerp door gedurfde elementen te gebruiken die contrasteren met fijne texturen. Het toevoegen van planten met contrasterende texturen zorgt voor contrast, terwijl het herhaling en samenhang toevoegt. Gebruik verschillende texturen om aandachtspunten in uw tuinontwerp te accentueren. Contrasterende texturen zijn ook handig om uw tuin interessanter te maken. Overweeg contrasterende texturen voor een andere look en feel. Hier zijn enkele geweldige tuinontwerpen met veel textuur. Lees verder om ideeën op te doen.
Plaatsing

Wanneer u planten in uw tuin opneemt, moet u overwegen hoe ze zullen functioneren in uw algehele ontwerp. U wilt bijvoorbeeld een brandpunt creëren dat uw aandacht trekt naar een bepaald deel van de tuin. Dit is mogelijk door zorgvuldige plaatsing van focale planten. Sommige van deze planten zijn dramatischer dan andere, dus zorg ervoor dat je ze spaarzaam gebruikt en breng ze in evenwicht met andere aandachtspunten. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe u ze kunt gebruiken om aandachtspunten te creëren.