5 bronnen voor tuininspiratie

At garden with seedlings

Ontwerpinspiratie kan uit veel verschillende bronnen komen. De beste manier om ideeën op te doen, is door de tuinen van anderen te bezoeken en te schetsen wat je ziet. Noteer de gebruikte ontwerptechnieken en vraag de tuinman wat hun doelen zijn. Als je zelf geen tuinier bent, kun je ook aantekeningen maken en je laten inspireren door de mensen die aan tuinontwerpen doen. Hieronder vindt u enkele geweldige ideeën voor tuinontwerp. Als je een tuinliefhebber bent, zijn hier enkele van de beste bronnen voor tuininspiratie.
Planten

Kies bij het plannen van uw tuinontwerp planten die zowel mooi als nuttig zijn. U kunt veel ideeën voor winter- en zomerbloemen vinden door te kijken naar de planten die in verschillende seizoenen groeien. Winterbloeiende planten zijn ideaal om de tuin interessanter te maken, en groenblijvende planten zijn perfect om een ​​ruggengraat voor uw tuinplan te creëren. Evergreens zullen in de winter een vleugje kleur toevoegen, terwijl voorjaarsbloeiende bollen in het vroege voorjaar kleur zullen toevoegen.
Paden

Prachtige tuinen zijn gevuld met paden. Paden bieden bruikbaarheid en ongeëvenaarde esthetiek. Ze bieden een schone, goed onderhouden loopbrug waarmee u dicht bij de planten in uw tuin kunt komen. U kunt paden gebruiken om afwisseling in uw tuin te brengen door hun kleur en stijl af te stemmen op de rest van uw landschap. Om het perfecte pad voor uw tuin te vinden, moet u eerst naar andere landschappen in de buurt kijken. Hier zijn een paar ideeën om u te inspireren.
Permacultuur ontwerpelementen

Een van de belangrijkste concepten van permacultuurontwerp is successiebeplanting, waardoor planten kunnen groeien in de volgorde waarin ze het best geschikt zijn voor hun locatie. Door een systeem te gebruiken dat samenwerkt, kan een tuinman de totale oogst verhogen en arbeid, water en geïmporteerde materialen verminderen. Permacultuur ontwerpelementen voor tuininspiratie zijn onder meer een systeem van meerjarige bloemranden, een met klimop begroeid prieel en een groenblijvende boom.
Watertuinen

Als u op zoek bent naar een unieke, natuurlijke benadering van uw tuin, overweeg dan een watertuin. Hout, water en stenen creëren een meerlagig watervaleffect en geven je tuin een rustiek tintje. Overweeg om landschapshout toe te voegen aan de zijkanten van een lelievijver voor een spannende uitstraling. Watertuinen kunnen ook stenen elementen, bonsaibomen en grind bevatten. Hier zijn vijf redenen waarom u een watertuin in uw landschap zou moeten overwegen.
Thee van de kruidentheetuin

Als je van kruidenthee houdt, waarom zou je dan geen kruidentheetuinthema in je tuin opzetten? Planten die geschikt zijn voor een kruidentuinthema zijn ananassalie, anijshysop, stevia, citroengras, kamille, rozenbottels en citroenverbena. Afhankelijk van het gebruikte kruid kan kruidenthee ontspannend of stimulerend zijn. De planten kunnen in potten worden gekweekt en in de winter naar binnen worden gebracht.