Uw Weber houtskoolgrill schoonmaken: 7 stappen voor een betere grill

Met de zomer voor de deur is het tijd om de barbecues aan te steken! Er komt echter meer kijken bij het hebben van een houtskool BBQ dan het gooien van wat vlees op het rooster en wachten tot de rook opkomt. En het schoonmaken van uw nieuwe Weber houtskool BBQ voordat u hem voor het eerst gebruikt is essentieel voor veilig en succesvol grillen. U moet ervoor zorgen dat al het vet, voedsel en residu van de fabricage grondig is weggeveegd. Dit artikel laat u kennismaken met de zeven gemakkelijkste manieren om uw Weber houtskoolgrill schoon te maken, zodat hij in een mum van tijd weer probleemloos werkt.

Een korte introductie tot Weber houtskool BBQ’s

De oorsprong van Weber houtskool BBQ’s gaat terug tot 1951, toen George Stephen en Myron E. (Buzz) Grissom in Kansas City begonnen met de productie van barbecues. Dat jaar ontwierpen en bouwden zij hun eerste ketelvormige houtskool BBQ, een ontwerp dat in de afgelopen 60 jaar nauwelijks is veranderd. Echter, door wat slimme marketing en een verhuizing naar Chicago in 1956, maakten deze twee mannen de naam Weber bijna synoniem met barbecues. Een Weber houtskool BBQ gebruikt houtskoolbriketten als enige warmtebron, iets heel anders dan een gasbarbecue die een propaanbrander gebruikt. Met houtskool als enige warmtebron is er geen manier om de temperatuur te regelen. Op een houtskoolbarbecue moet u wachten tot de houtskoolbriketten grijs en met as bedekt zijn. Op dat moment is de hitte voldoende gedaald om de briketten met een emmer water te doven.

Hoe maak ik een nieuwe Weber houtskoolbarbecue schoon?

Een van de eerste stappen bij het schoonmaken van uw nieuwe Weber gas BBQ is het verwijderen van de asvanger en de bodemplaat. Het is waarschijnlijk dat er wat productieresten in de asvanger en op de bodemplaat zitten; deze moeten grondig worden schoongemaakt. De volgende stappen zijn het verwijderen van de grillroosters, waarbij zowel de roosters als het kookoppervlak eronder worden schoongemaakt. Vervolgens worden het deksel, de zijtafels en de binnenkant van de asvanger gereinigd.

Hoe de asvanger en bodem van de grill te reinigen

De asvanger bevindt zich onder het kookrooster, en de bodemplaat is het blad onder de asvanger. De asvanger en de bodemplaat zijn de delen van uw grill die de meeste as, vet en vuil verzamelen voordat u ze schoonmaakt. Dit zijn de eerste delen van de grill die na elke grillsessie moeten worden schoongemaakt. Er zijn twee manieren om de asopvangbak en bodemplaat van uw Weber houtskoolgrill schoon te maken: met een reinigingsgereedschap met lange steel of met een spatel met lange steel. Als u een reinigingsgereedschap gebruikt, zorg er dan voor dat het een tang met lange steel, een grillborstel met lange steel of een roestvrijstalen spatel met lange steel is. Bij een spatel of grillborstel moet u ervoor zorgen dat deze lang genoeg zijn om de bodem van het rooster te bereiken. Als algemene regel geldt dat het schoonmaakgereedschap ten minste 13 centimeter lang moet zijn.

Conclusie

De zomer is de perfecte tijd om de grill aan te steken en te genieten van heerlijk eten op de barbecue. De grill moet echter worden schoongemaakt voordat u kunt genieten van uw eerste maaltijd – en dat kan een beetje een karwei zijn. Gelukkig zijn er veel eenvoudige manieren om een houtskoolgrill schoon te maken, zodat u de klus snel en gemakkelijk kunt klaren. Als u deze 7 stappen volgt, is uw grill in een mum van tijd schoon en klaar om te koken.