De voordelen van het tuinleven

Gardening

De voordelen van een tuin gaan veel verder dan de eenvoudige geneugten van het verzorgen van planten. Het tuinleven kan bestaan ​​uit het creëren van een habitat voor de lokale fauna, het oogsten, bewaren en bereiden van voedsel. Een tuin zorgt in elk seizoen voor een overvloed aan geneugten. Van het kweken van je eigen groenten tot het grootbrengen van je eigen kippen, er is voor elk wat wils. Maar welke tuin past bij jou? Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van tuinieren.
Bloementuinen

Bloemen planten in uw achtertuin kan een geweldige manier zijn om een ​​prachtig landschap te creëren. Veel bloementuinen dienen als bestuivers en ondersteunen uw groenten. Deze schoonheden kunnen een gevoel van rust geven in een stressvolle tijd. Ongeacht het doel, bloementuinen zijn belangrijke onderdelen van het algehele ontwerp van uw tuin. Het type bloemen dat u kiest, moet vaste planten zijn en inheems zijn in uw regio. Het toevoegen van inheemse planten aan uw bloementuin is belangrijk om zowel esthetische als ecologische redenen. Zorg ervoor dat u bloemen plant die in het seizoen zijn en geschikt zijn voor het klimaat waarin u leeft. Rekening houden met bodem, zon en vocht is belangrijk voor succes.
Moestuinen

Of je nu een beginner bent of een ervaren teler, het kweken van je eigen groenten is iets dat je gemakkelijk kunt doen met een beperkt budget. Er zijn veel voordelen aan het verbouwen van je eigen voedsel en de groenten en fruit die je oogst zal van jou zijn. Behalve geld besparen, kunnen moestuinen kinderen leren over milieubehoud en het gebruik van hulpbronnen zoals compost. Compost wordt gemaakt van organisch tuinafval en keukenafval en verandert in natuurlijke meststoffen voor je tuin.
Landschapstuinen

Planten hebben veel toepassingen in het landschap van een tuin. Ze produceren niet alleen verse groenten en fruit, maar ze voegen ook schoonheid en geur toe aan het gebied. Ze kunnen ook gebieden en grenzen in een landschap definiëren en uitzichten blokkeren. Laagblijvende planten kunnen ook een impliciete barrière vormen. Hier zijn enkele tips om uw landschap met planten in te richten:
dierentuinen

Door de geschiedenis heen hebben mensen dierentuinen aangelegd om hun dierencollecties te laten zien. Deze collecties hebben een breed scala aan toepassingen, variërend van educatief tot entertainment. In de oudheid dienden menagerieën als plaatsen van aanbidding en machtsvertoon. Tegenwoordig zijn dierentuinen grotendeels bedoeld voor onderzoek, onderwijs en amusement. Hoewel de term vaak denigrerend is, heeft hij een rijke geschiedenis. Lees verder om de vele voordelen van dierentuinen in het tuinleven te ontdekken.
voedselgewassen

Planten die goed in een tuin groeien, worden voedselgewassen genoemd. Basisgewassen omvatten groenten, granen en een verscheidenheid aan fruit. Deze zijn essentieel voor menselijke voeding en moeten gemakkelijk te kweken zijn, goede opbrengsten opleveren en een hoge voedingswaarde hebben. Over het algemeen hebben stapelgewassen een hoge energiedichtheid en zijn ze goede bronnen van verschillende voedingsstoffen. Hieronder vindt u enkele hoofdgewassen die variatie en voldoening aan uw tuinleven zullen toevoegen.
Vaste planten

Vaste planten in het tuinleven vereisen geduld. Het eerste jaar groeien ze langzaam, maar in het tweede en derde jaar versnellen ze. Als je nog geen vaste planten hebt geplant, wacht dan tot het late voorjaar of de vroege zomer. Plant ze vervolgens in een ondiepe heuvel en geef ze grondig water. Vaste planten hebben wat tijd nodig om hun wortels te vestigen, dus het is belangrijk om ze regelmatig te controleren. U kunt ook markeringen gebruiken om u te helpen.
eenjarigen

Ongedierte kan alle eenjarige planten aantasten, maar sommige zijn problematischer dan andere. Insecten, onkruid, schimmelziekten, bacteriële ziekten, weekdieren en dieren kunnen grote schade aanrichten aan uw bloemen en planten. Plagen kunnen leiden tot te veel water, waardoor planten vatbaar zijn voor ziekten. Door jaarlijkse locaties en afstanden te veranderen, kan de cyclus van het ongedierteleven worden doorbroken en wordt voorkomen dat bladluizen en andere insecten zich gaan handhaven. Door een verscheidenheid aan planten te planten, kunt u ook nuttige insecten aantrekken.