De voordelen van tuinieren in elk seizoen

In the garden

Tuinieren is veel meer dan alleen je planten verzorgen. U kunt ook een leefgebied voor dieren in het wild creëren en voedsel uit uw tuin bereiden, in blikken en oogsten. Ongeacht het seizoen vindt u in de tuin wel iets om van te genieten. Hier zijn enkele voordelen van tuinieren. Je zal het leuk vinden! We delen enkele tips voor het planten en verzorgen van uw tuin. Hier zijn slechts een paar van onze favorieten. Geniet in elk seizoen van de vruchten van uw arbeid.
Eenjarige planten

Eenjarige planten kunnen in elk klimaat groeien. Terwijl sommigen de voorkeur geven aan het hete, droge weer van de zomer, gedijen anderen bij koelere temperaturen en vochtigere grond. Sommigen zullen in een hangende mand slepen of opgroeien in containers of plantbedden. Ongeacht hun gewenste groeiomstandigheden, eenjarigen zijn een veelzijdige toevoeging aan elke tuin. De volgende zijn enkele van de meest voorkomende soorten eenjarigen. Lees verder om meer te weten te komen over hun voordelen en hoe ze uw tuin kunnen verbeteren.

Zoals bij alle eenjarigen, kunnen sommige zich gedragen als vaste planten. Door in de herfst veel zaad te produceren, overleven eenjarigen de winter en zullen ze het volgende jaar ontkiemen op dezelfde plek als in het voorgaande jaar. Planten zoals leeuwenbek, kosmos en amarant zijn geweldige voorbeelden van eenjarige planten die als vaste planten kunnen fungeren en jaar na jaar bloemen kunnen produceren met weinig tot geen voorbereiding.
biënnales

Als u op zoek bent naar een nieuwe plant om aan uw tuin toe te voegen, overweeg dan biënnales. Ze bloeien het eerste jaar niet, maar ze hebben wel een langere levenscyclus dan eenjarige planten. In tegenstelling tot vaste planten zaaien biënnales zelf. Dat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het elk jaar opnieuw planten. Bovendien wacht je in het voorjaar een nieuwe verrassing.

Enkele veel voorkomende biënnales zijn de zoete William, ook wel bekend als dianthus. Ze maken deel uit van de anjerfamilie en hun bloemen hebben een zoete kruidnagelgeur. Ze groeien overal van 7 tot 18 inch hoog en vormen een uitstekende aanvulling op containertuinen. Hoewel de meeste biënnales één of twee bloemen hebben, hebben ze geen extra ondersteuning nodig. Ongeacht hun grootte zijn ze perfect om de geur van je huis tot leven te brengen in de tuin.
Regentuinen

Het kiezen van de juiste planten voor een regentuin is een essentieel onderdeel van succes. De meest geschikte planten zijn droogtetolerant en kunnen korte perioden van stilstaand water verdragen. Je moet ook planten kiezen die een gradiënt van vochtniveaus kunnen verdragen. Verschillende soorten vegetatie zijn geschikt voor regentuinen, waaronder vochtig, droog en mesic. Houd bij het kiezen van planten voor uw regentuin rekening met de vier vegetatiecategorieën in uw regio. Natte bodems zijn constant gevuld met water en worden aangetroffen in moerassen en moerasgebieden. Planten die op vochtige grond groeien, kunnen langere perioden van overstromingen overleven, terwijl planten in droge omstandigheden vaker water nodig hebben.

Inheemse planten die in een regentuin worden gekweekt, produceren prachtige bloemen die een diverse gemeenschap van dieren in het wild ondersteunen. Bijen, vlinders en kolibries vertrouwen op deze bloemen voor nectar. Veel andere insecten en vogels voeden zich met deze planten. Sommige soorten, zoals monarchvlinders, voeden zich alleen met inheemse kroontjeskruidplanten. De achteruitgang van monarchvlinders wordt toegeschreven aan het verlies van leefgebied van kroontjeskruid. Inheemse planten voeden ook andere dieren en vogels.